Karakter training Outdoor Winterswijk

Voor jeugd van 8 tot 12

De maatschappij is een uitdaging voor de jeugd. De veranderingen stapelen zich op en het is moeilijk daarin een weg te vinden. Ze komen onderweg vele drempels tegen, krijgen labels opgeplakt, maken tegenslagen mee en moeten keuzes maken.  


Van de redactie              foto: PR Outdoor Winterswijk

Outdoor-instructeur en oprichter van de vereniging Outdoor Winterswijk Jan Willem Hengeveld geeft al jaren training aan jeugd en heeft veel aandacht voor mentale omstandigheden. Hij probeert altijd het beste in de jeugd naar boven te brengen, op het tempo dat bij hen past. “Door kinderen met de praktijk te confronteren en daarover samen in gesprek te gaan, zijn zij straks in staat om elke situatie de baas te zijn.”

Ontdekkingstocht
Wat de jeugd nodig heeft is vertrouwen, zichzelf ontdekken, hun plek weten, wat willen ze wel en wat willen ze niet. Bij de karakter training worden ze meegenomen in deze ontdekkingstocht en krijgen tools om zich hiertegen te wapenen en mee leren om te gaan. Door de sportieve setting worden ze niet alleen mentaal sterker, maar ook fysiek; de perfecte combinatie.

Positieve verhalen van ouders over de mentale groei die hun kinderen hebben gemaakt na deze trainingen, alsook complimenten vanuit het voortgezet onderwijs waren de basis voor het opstellen van een speciaal programma voor de jeugd.
Geen normale weerbaarheidstraining, maar een karakter training, waarbij vooral wordt ingaan op de drempels die het kind zichzelf oplegt. Er wordt getraind in een kleine groep, waardoor het heel persoonlijk is en ieder kind de aandacht krijgt die het verdient.

www.outdoorwinterswijk.nl/karakter

Bekijk andere artikelen

arrow_upward