Winterswijk straalt

“Ondernemers in Winterswijk zijn strijdlustig.” Dat was een uitspraak van voorzitter Peter ten Hagen van de ABHCity vereniging precies een jaar geleden. Een jaar verder blijven wederom de Duitse bezoekers weg en kost het winkeliers en marktkooplui andermaal moeite de situatie in coronatijd het hoofd te bieden.


Tekst: Betty Wassink  Foto: Frank Bosvelt

Peter ten Hagen is van nature positief ingesteld. 
“Zeker. Je moet kijken naar wat wel kan, hoe lastig dat ook is. Voor het winkelend publiek is Winterswijk zoals altijd heel aantrekkelijk nu. Geen overdreven drukte zoals in grote steden. Er is voldoende ruimte overal en de ondernemers doen er alles aan om het winkelen veilig te laten verlopen. Publiek houdt zich over het algemeen prima aan de maatregelen die moeten worden getroffen, waardoor ook de sfeer goed is.”


Sfeerverlichting 
De ondernemers hebben er bovendien met elkaar voor gezorgd dat Winterswijk straalt in deze donkere dagen. Door de extra sfeerverlichting op en rondom de Jacobstoren is er een geweldige ambiance gecreëerd op de markt aan beide zijden van de kerk en ook in de Willinkstraat is het sfeervol verlicht. 

Stond er vroeger nog vaak een grote kerstboom op de markt, die is al een paar jaar uit de gratie. “Het kappen van zo’n grote boom voor amper drie weken op de markt, staat ons toch een beetje tegen en bovendien zit er aan het plaatsen een fors kostenplaatje. Al met al hebben ondernemers samen besloten voor de sfeerverlichting te kiezen in plaats van een verlichte kerstboom. En we krijgen veel enthousiaste reacties”, zo vertelt Peter ten Hagen. 

Tot eind januari blijft de verlichting hangen. Volgend jaar wordt de bijna acht jaar oude kerstverlichting in de winkelstraten vernieuwd. 

Samen sterk
Net als de uitbundig bloeiende bloembakken die in de zomer zorgen voor een fleurig straatbeeld, wordt ook de winterse sfeerverlichting mogelijk gemaakt door de samenwerkende – en ook nu nog altijd strijdlustige – centrumondernemers.

Koopzondag
Op 19 december is de laatste koopzondag van dit jaar: Christmas shopping van 12 tot 17 uur. 
De volgende koopzondag is op 30 januari 2022 

Geef Winterswijk cadeau!
De 100%Winterswijk cadeaubon is verkrijgbaar in waardes van 5, 10, 12,50 of 25 euro en onbeperkt geldig. De bonnen zijn te koop bij het VVV Inspiratiepunt, HEMA en Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof in Meddo. De 100%Winterswijk Cadeaubon kan worden besteed bij 140 winkels, horeca en op de warenmarkt in Winterswijk. 
www.100procentwinterswijk.nl/zien-doen/winkelen/100-winterswijk-cadeaubon 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward