Column Domien Esselink: Mond valt open, twee pinapparaten

Met een toertocht voor de deur besluit het bestuur van de lokale fietsclub om toch maar eens een pinapparaat aan te schaffen. Voor de eigen leden is het niet nodig, die maken het geld voor een nieuwe consumptiekaart via de bank over. Maar anno 2021 en zeker in coronatijd is iemand met cash geld een beetje ‘Remy-Alleen op de wereld’. Dus voor de deelnemers van buiten de vereniging toch maar zo’n apparaat aanschaffen, zodat ze zich digitaal kunnen verzekeren van deelname aan de MTB-tocht.

Een bestuurslid neemt de aanschaf van zo’n pinapparaat op zich, na enig speurwerk op internet. Hij maakt zijn keuze en is op vrijdag in afwachting van het pakketje. Ondertussen zet hij de blauwe container met oude kranten vast klaar voor de buurman, die de kliko maandagmorgen aan de weg zet voor de vuilniswagen voor oud papier. Hijzelf gaat namelijk een weekend weg. Busje komt zo, denkt hij, maar dat blijkt niet het geval. Het busje komt als hij al weg is. Geen probleem, het pakketje zal wel bij de buren bezorgd worden door de koerier. Zoals vaker gebeurt. 

Zorgeloos rijdt hij naar de plek van bestemming, gezellig effe een weekend weg met de familie. 

Na een geslaagd weekend komt hij maandag in de loop van de dag weer thuis en vindt op de deurmat een briefje. Van de koerier van de bezorgdienst. Wat blijkt? Hij heeft het pakketje niet bij de buren afgeleverd, maar heeft het in de blauwe container gestopt…

Snel loopt hij naar de stoep, waar de blauwe kliko staat, en… die blijkt al geleegd. Weg pinapparaat! Na een combinatie van verbazing en verontwaardiging neemt hij contact op met de bezorgdienst. Bellen kan niet, alleen chatten. 

Grrr… Weg is de herinnering aan het fijne weekend, ergernis over een onnadenkende koerier verpest zijn humeur. 

De vraag rijst: kan de koerier of de bezorgdienst hiervoor aansprakelijk worden gesteld?

Hij bestelt een nieuwe, want anders is er voor de tocht geen pinapparaat bij de club. Hij denkt er op tijd bij te zijn, maar dat valt vies tegen. Op vrijdag krijgt hij bericht dat het pakketje maandag wordt bezorgd, een dag te laat… 

Er zijn zeven deelnemers die willen pinnen en ze beloven het geld over te maken, zoals ze daadwerkelijk doen. En een dag later komt inderdaad het pakketje. Niet in de groene kliko, maar aan de deur, hij is thuis. Hij opent het pakketje en zijn mond valt open van verbazing: er zitten twee pinapparaten in.    

Bekijk andere artikelen

arrow_upward